Met de kinderen op pad...

Als de zon volop schijnt…

Het zomert en u wilt er met de kinderen een dagje op uit. Mogelijkheden te over binnen de grenzen van Lunteren. Pak de fiets en verken de omgeving. En vergeet vooral niet af en toe een leuke tussenstop te maken.


ZWEMMEN IN EEN 'PARK'

Geen kind dat in het Bosbad plezier heeft gehad, zal de Olifant en de Rode Paddenstel snel vergeten. Het familiebad met de grote zonneweide, midden in het bos, is één van de mooiste zwembaden van ons land. Met elke eerste dinsdag van juli het kampioenschap plankduwen.

Boslaan 91, Lunteren - www.bosbadlunteren.nl

BEKLIM DE KOEPEL
Als je tegenover De Lunterse Boer naar boven klimt en de bordjes volgt, kom je bij De Koepel.
Uitkijktoren en Rijksmonument De Koepel is te bezichtigen van Pasen t/m september. ‚Äč
Entree: 2 euro; t/m 12 jaar 1 euro, groepsprijzen op afspraak, 
Vrienden van het Luntersche Buurtbosch kunnen gratis De Koepel bezoeken.

BIGGETJES KNUFFELEN
Ga in je vakantie eens doen wat je nog nooit gedaan hebt: biggetjes knuffelen! Bij boerderij Van de Lagemaat kan dat de hele week behalve op zondag. Weer eens wat anders dan de poes aaien of stoeien met de hond... Elke zeug krijgt gemiddeld 14 biggetjes, dus er lopen er heel wat rond. Op de boerderij is nog veel meer te zien, maar het leukste is toch wel dat je zelf de biggetjes mag vastpakken.
Klomperweg 125, Lunteren - www.stapindestal.nl
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

MIDGETGOLF
Restaurant De Goudsberg ligt op een van de mooiste plekjes van de Gelderse Vallei. Je kunt er onder andere een spannend partijtje midgetgolf (18 holes) spelen. Loop daarna even naar de overkant van de weg. Vanuit de Hessenhut heb je een prachtig uitzicht over de landerijen!
Hessenweg 85, Lunteren - www.goudsberg.nl

JEU DE BOULES
Bij 50/50 hotel en congrescentrum Belmont kun je óók midgetgolfen. Maar kun je even geen (klein) balletje meer zien, doe dan alsof je in Frankrijk bent (…) en speel een partijtje jeu de boules! Je weet wel, met die grote, zware ballen.
Goorsteeg 66, Ede – www.5050-belmont.nl

BELEEF DE IJZERTIJD
Benieuwd hoe men vroeger in de IJzertijd leefde? Kom het in de zomervakantie ervaren bij de IJzertijdboerderij aan de Vijfsprongweg in Wekerom. Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) organiseert dan, in samenwerking met de gemeente Ede en PRAE, twee activiteiten. Op zaterdag .. juli kun je meedoen aan een middag ‘Leven als in de IJzertijd’. En op zaterdagavond .. augustus kun je luisteren naar prehistorische verhalen en muziek. Beide activiteiten zijn leuk voor volwassenen én kinderen (vanaf 7 jaar).
Reserveren via www.glk.nl/evenementen
PRAE, Dorothee Olthof, 06-30404439
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

MAISDOOLHOF 
Verdwalen in een maïsveld geen pretje? In het doolhof in het Gelderse dorp Voorthuizen is het een leuk uitje. Er is zelfs een heus maïszwembad! Maar je kunt er nog veel meer: eindeloos op en neer springen op de trampoline en om het hardst skelteren. En als je dan ook nog eens van verse poffertjes houdt…
Baron van Nagellstraat 104, Voorthuizen - www.maisdoolhofvoorthuizen.nl

BEZOEK HET UILENBOS
Midden in de Lunterse bossen ligt Het Uilenbos. Ben je dol op dieren, dan moet je daar een kijkje komen nemen. In de kinderboerderij grazen pony’s, schapen en herten. In de vijver dobberen eenden en zwanen. En overal lopen kippen. Wipkippen zijn er ook, maar dan in de speeltuin! Net zoals schommels, klimrekken, draaimolens en een grote glijbaan. En in het Pannenkoekenhuis hebben ze lekkere…
Engweg 61, Lunteren – www.uilenbos.nl

PUZZELRIT
Heb je nog een uurtje over? Maak dan onze puzzelrit!

Klik op > Puzzeltocht om deze te downloaden.
Even printen en vergeet niet een pen mee te nemen.

Als het pijpenstelen regent…

Het regent pijpenstelen en de lucht wordt grijzer en grijzer. Denk dan aan een paar leuke ‘uitjes in de buurt’ - binnen en net even buiten de grenzen van Lunteren.

VLINDERTUIN
Wie houdt er nou niet van vlinders? In de vijf vlindertuinen van de Passieflorahoeve vliegen 90 soorten vlinders om je heen. Bewonder ook de eitjes, rupsen, poppen en cocons in de vlinderkwekerij. Nergens anders in Europa vind je een Europese én een tropische kwekerij. En vergeet de buitentuin niet!
Oud Willigerweg 1, Harskamp - www.passiflorahoeve.nl
UIT GROOTMOEDERSTIJD
Vroeger hadden de mensen geen elektriciteit. Konden ze niet even een knopje indrukken en: floeps, licht! Toen had je ook nog oude beroepen als de scharensliep, de drukker, de hoedenmaker. Kijk verder je ogen uit bij het antieke speelgoed. Eén ding is zeker: in dit museum lijkt het of de tijd heeft stilgestaan…
Rijksweg 87, Terschuur
www.ambachtenmuseum.nl
SCHATEILAND
Schatgraven, goud zoeken, klimmen en klauteren, springen en glijden - je kunt het allemaal in het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland: Schateiland Zeumeren. Schateiland is niet alleen een speels uitje voor het hele gezin, kinderen (tot 12 jaar) steken er ook nog wat van op. In de Kapiteinshut leren ze over het leven aan boord van een VOC-schip uit de zeventiende eeuw.
Stroetweg 7, Voorthuizen
www.schateiland-zeumeren.nl
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
PLUIMVEE MUSEUM
Wel eens gezien hoe eieren worden uitgebroed? Hier maak je de geschiedenis van de kip en het ei op een verrassende manier mee. De kuikentjes mag je zelf vasthouden en knuffelen – een gebeurtenis die je niet snel vergeet! Ook is er nog een speurtocht door het museum, terwijl je in de vakantie een workshop ‘kipschilderen’ kunt volgen.
Hessenweg 2A, Barneveld
www.pluimveemuseum.nl
OERHOLLANDS KEGELEN
Wist je dat kegelen één van de oudste sporten in ons land is? Uit archieven blijkt dat het spel al in de twaalfde eeuw werd beoefend. In de kelderzaal van Floor kan iedereen op een van de vier volautomatische kegelbanen zijn kunsten vertonen. Een computer houdt de score bij.
Dorpsstraat 36, Lunteren
www.partycentrumfloor.nl
FANTASY4KIDS
De ‘leukste binnenspeeltuin op de Veluwe’ noemt Fantasy4kids zichzelf en dat zou zomaar kunnen. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich er naar hartenlust uitleven. In een grote hal staan allerlei speeltoestellen: voor peuters, voor kids tot en met vijf jaar, en voor kinderen tot twaalf die het grote avontuur aangaan: glij van de zes meter hoge glijbanen, ontwijk de ballen uit de schietkanonnen en beklim de 'Vulcano'! 
Nieuwe Kazernelaan 10 (gebouw 17), Ede - www.fantasy4kids.nl
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Terug naar boven