In Stijl Tekst en foto

Ieder mens is mooi.

De kunst is om dat vast te leggen. In beeld en/of tekst.
Werken vanuit een passie voor de mens 
Het leven loopt zoals het loopt, weet tekstschrijver/fotograaf Annelies Barendrecht uit eigen ervaring. Tot vier keer toe nam haar carrière een verrassende wending. Ooit, toen ze net afgestudeerd was als docent Engels en Nederlands, stond ze voor de klas. 

BDU persprijs voor haar reportage ‘Van Eduard naar Eveline’. Schrijven, schrijven in combinatie met fotografie of alleen fotografie, het is haar om het even. 
Ze is een bevoorrecht mens, realiseert ze zich. Omdat ze kan werken met haar hart en hoofd, vanuit een passie voor de mens. 

Zowel in het middelbaar onderwijs als in het onderwijs voor volwassenen. Een burn-out dwong haar een andere koers te gaan varen. Ze werd directeur van Welzijn Barneveld, toen nog de Vrijwilligers Centrale geheten. Daarnaast ging ze schrijven, voor de Barneveldse Krant en andere opdrachtgevers. Ook schreef ze een aantal maatschappelijk geëngageerde boeken. Vanaf 1998 vanuit haar bedrijfje In Stijl Tekstproducties. 

Vanaf 2004 richt ze zich uitsluitend op de journalistiek, steeds vaker in combinatie met fotografie. De opleiding tot vakfotograaf aan de Fotovakschool in Apeldoorn geeft haar het laatste zetje om zich ook daadwerkelijk fotograaf te durven noemen. Een fotograaf die dit jaar met haar expositie Mooie Mannen in Museum Nairac haar visitekaartje af gaf. 

Anno 2017 heeft ze een portretstudio aan huis. Ze maakt er, aldus de Lunterse fotograaf, ‘portretten waarin ik probeer iemands persoonlijkheid te vatten.’ Maar ook journalistieke reportages gaat ze niet uit de weg. 
 
In Stijl Tekst en Foto
Annelies Barendrecht

Engweg 13
6741 CX Lunteren

Tel. 06 - 5131 0645 
barendrecht@barneveld.com 
www.instijltekstenfoto.nl 
Terug naar boven